link href='
 

Monday, February 28, 2011

Bila MAYAT koma

Dua minggu menjadi pelarian dekat KUANTAN satu cite pon aku xtgk..
yela, umah my sistar tu umah orang bujang.. tv wat pameran jew..
so, baru-baru nie...(cam da lame sgt da padahal semalam jew) 
yelah2 semalam aku berpeluang ni tengok cite from RADIUS ONE..
ala yang terkenal ngan cite-cite best cam emil emelda..tari tirana..banyak lagi la..
so, memandang kan semalam baru dapat balik umah sebab busy mengalah kan artis plak..
adela peluang tengok this telefilem.. KASHAF IMANI


credit to budiey.com

cam biase la kalu da name pon cite RADIUS ONE..
memang interesting la jalan cite die..
memang menusuk jantung hati hempadu segale bagai
cite die mengisahkan roh seorang lelaki yang meminta tolong dari seorang perempuan..
brillliant nyer explanatioan kan...
kalu da minta tolong tu obviously pempuan tu leh nampak roh la kan...
lakonan mantap Beto Kusyairi yang sebelum ni aku kenal
melalui cite geng surau sebagai mayat..
dan si ciut Syarifah Amani..
bile2 dikaji2 balik cite die cam style cite NAINA ngan THE EYES
tapi beza nyer cite NAINA n THE EYES tu die nampak HANTU tapi cite KASHAF IMANI ni nmpak ROH
nangis gak la aku layan cite ni.. aku kan sensetip..
btw, jarang kan kite dgr kes-kes macam si IMANI ni..
selalu nyer kes nampak hantu banyak la..
so, honestly la ape yang IMANI dapat tu nak diketegori sebagai keistimewaan or satu bebanan???
mybe bg sesetengah people anggap bnde tu satu keistimewaan tapi bg yang alami tu camner plak??
tapi orang2 yang ade this special kes ni adalah orang2 pilihan ALLAH..
patutnye cite camni la yang boleh dibangga kan..
sek bek cite ni bukan filem kalu x kene beli tiket plak.. tapi xpe astro first kan ade...

Friday, February 25, 2011

penyakit aedes????? denggi la....

Pagi ni bangun dengan malas nyer....
pagi kew????  opppssss!!!!
bangun2 mesti check dlu badan..
perlu kew???
perlu la badan aku... suke ati aku la
sejak2 pernah di syaki pra-denggi ni terus elert tiap kali ade pape kne kt badan..
waktu tu aku bru sem 4 kot kalu xsalah n xlupe..
kecik lagi tu.. pahala pon belom bnyk mne kutip tu..
ngah syok2 nk blaja (kononnye) tibe2 demam plak..
antibodi lemah ekot tuan die nie..
byg kn kuar2 toilet pas mandi aku pasan asal plak badan (kaki tangan) penuh ngan ruam2 nie..
mule la pikir mcm2 ni.. air kotor la..kne serang ulat bulu la (padahal bkn gatal pon)
nak kate pew ag terus cari fon call mak la. aku kan kaki ngadu no 1..
mule la wat ayat paling sadis + sedey..
demam pon lame teruk smpai kelas pon skip..
mak suh gi klinik jmpe doctor

 klinik
doctor: brape ari da demam?
aku: da 3 hari
doctor: asal bru skrg jumpe doctor.??

hanye mampu tersenyum

doctor: bile last period??

haaa sudah asal plak tetibe nie.. nk jawab ke x nie. 
adushhhh

aku: ermmm da lepas da..

 cek punyer cek tibe2 jeng3 muke doctor tu mmg xleh blah.. cam aku kne penyakit seyes jew..

doctor: ni ade tande2 denggi.. kalu sy tulis surat awk pegi HKL ambik darah..
           awk nk duk hospital mane? temerloh ke kl?

wah2 soalan cupu perak ni die tnye aku.. kalu boleh sy nk hospital tampoi doctor..
tu perli tu.. padahal tergamam.. terkumam.. tercengang.. aku..
saolan exam pon aku leh tibai jawapan.. ni xde jawapan pon nk bg..
biar bebenor.. leh pilih2 hospital plak ke.. kalu camtu nak hospital taraf 5 star ade????
mase tu xpikir star ke meteor ke..yang ada aedessss denggiiiii....... oh nooooo!!!!!!!!!!!!

doctor: tapi rase nye elok kt temerloh sbb dekat ngan umah awk..

xnak la wat pe nk duk hospital aku ade rumah lagi la..
 muke doctor tu memang mengharap tol aku kene denggi..
adushhhh.. memang takotttttt la aku..gelabah itik da..
call mak la.. mase tu bukan setakat menitis air mati..
mengalir la rasenye.. siap leh tadah lagi la wat cuci2 muke kot2 xde air..
mase tu ade 2 bnde jew yg aku pikir..

  1) pegi HKL..tapi nek pew??? ngan sape?? kat mane plak HKL?? kalu tol denggi cmner???
  2) xpayah pegi HKL... abis demam xkebah lg??? kelas cmner??? ruam xilang2 lagi makin bnyk adela.. kalu denggi cmner???

so setelah menimbang.. nengukur.. dan menyukat segale kesan2 die.. aku pon berkeputusan..
result= yes pegi HKL...


to be continue....................

merapu merepek mengarut

Adushhhh!!!!
2 minggu berturut2 jadi penghuni Kuantan..
pape janji dapat makan dapat tido pon da cukup..
aritu ade conversation serius ngan kakak tersyg.
memang serius tahap urusan seri baginda la...
ade ke patot aku pegi tanye soalan ntah ape-ape jek kat akak aku tu..

aju: akak bile adik nak dapat anak buah???
akak: awk pegi ambik anak pastu ambik buah

 kan da kene sejibik.. 
ape punyer soklan la tu..
egt akak aku tu peramal jodoh agaknyer...

aju: nnti ade anak buah nak bg pnggil pew ek??? untie???
akak: untie??? cam tue la bunyi die..
aju: uthe??
akak: kurang sesuai la.. 

leh plak akak aku dok join skali angan2 aku yg ntah ble agaknye tercapai ni..
ni sbb kes jeles la tu yela sume member2 da ade anak buah...
ade bibiq la..acu la...cik yah la... aku pon nak gak...
tapi kena rancang dari skrg ni calon2 name yg sesuai ble da ade anak buah..
kalu korang2 ade2 sumber yg leh dipercayai ataupon cadangan2 yg bernas lagi padat 
jgn segan2 bagi sugestion..
cadangan anda amat dihargai..
jgn risau sbb xde cadangan di tutup kt sini...
haishhhh xsabau nyer...cepat la kawen akak2 ku sekalian..

Sunday, February 20, 2011

-------->bufday girl..


happy bufday to you...Nur Nadzirah Ahmad Nadzri..
xsangke da dekat 10 tahun da kite bestfriends kan...
dari sekolah paya pulai sampai ke sementa n sekarang da injak 22 tahun da..
hope kite still kawan sampai bile2..
pape pon prob sy slalu ade utk awk okeih...
terkenang plak zaman sekolah2 dulu..
camner kite gaduh pasal serai..
rumah sukan kite Bairuni together wif piah and ain...
nme2 yg kite bg pade dak2 laki...
tukar2 adiah sempena hari friendship kite..
sambut bufday same kat umah sy...
bnyk ni klu nk tulis 9 tahun nyer kenangan...
so wish you good luck tau even kat mne pon awk ye...
don't forget me ya...
sayang awk..hee~


nad yang mule nye cam sombong jd kawan baik sy...
sombong ke die..hee~
da kenal die bukan sombing pon...




 friendship kite never end okies..

sound check...sound check 1..2..3

engat x pasal entri sebelum nie...

ala yang aktiviti sebelum kitorg masuk tgk SINI ADE HANTU tu..

aktiviti kitorg malam tu mejerit..melalak..pegi karaoke la..
secara jujur lagi ikhlas nyer aku nk mengaku kt sini aku xpenah g karaoke..
takat karaoke kat dalam toilet tu slalu sgt la..
so first time ni nak nyanyi..
sound check...sound check..

mule-mule konon nyer ambik 5 lagu jew.. konon jew tu..
so start la melalak bagai nak rak kat dalam bilik yang kecik seramai 5 orang..
lagu2 yang bertuah yang dipilih oleh kitorg lagu wonder girl.. of coz la korea..
konon nyer semagat waja nak nyanyi skali lirik dalam korea kot...
satu ke jadah xphm.. naseb bek la hafal gak lagu tu.. 
tula riak ngan takbur lagi...padan muke kitorg..




ngah syok-syok duk layan lagu tibe-tibe terpandang mamat bilik sebelah ngah baik punyer duk pandang2 jeling2..
nak nyanyi skali ckap jew la xpyh la wat jakun cmtu..
da terbantut aksi aku situ..
bru egt nak lepas geram... tension.. 
pas abis 5 lagu tmabah lagi 3 lagu..
semangat kalu bab melalak..
piching ke laut.. sumbang mambang la jadi lagu tu
suke meyumbang kan lagu org..
naseb la bukan unprofessional singer.. xde tauliah pon..
pastu baik nyer tambah lagi 6 lagu..kire la sendiri da bpe bnyk lagu da...
aku kalu bab-bab mengarut ni memamg suke..nyanyi plak rse cam xde org len da kt situ..
sek bek la jam mase tu da2 dekat nak tayang kalu x memang aku g tambah lagi lagu..
balik umah memang tekak memang sakit la..


pape pon pengalaman pertama berkaraoke ngan family..
sgt bermakna bila dpt pegi ngan family sendiri..
thanks family..
lot of love from AJU

Saturday, February 19, 2011

Mak!!!!! SINI ADA HANTU!!!!

Mak!!!!!!
jangan terkejut plak ngan entri nie..
semalam (18022011) famaily outing bersama-sama kakak-kakak tersayang and adik  x ketinggalan sahabat kakak.aku pon join same...
bukan la outing pegi picnic kew pegi holiday ke..
jalan-jalan tengok wayang jew pon..

>>
>>
>>

hahaha~ mule-mule rancang nye nk kew ECM tapi wayang yang kitorang nak tengok ni da xde tayangan malam da..
so pe lagi kelam kibut la tukar plan pegi MEGA plak..
btw.. nak tau x.. kejadian yang same berlaku kat tempat yang same..
kejadian salah masuk tiket parking dalam tempat duit..
yang berbeza nyer mase tu aku ngan member(ain piah nana)
tapi kali ni ngan sibling...
sek bek ade gunting penyelamat keadaan tu pon berkat pinjam kat kedai2 berhampiran..
don't try this at shopping mall okeih...

...........
.
.
.

smpai MEGA terus beli tiket...
"SINI ADA HANTU"
sek bek abang tu xkate sni xde hantu dik...
wayang start lambat la so ade satu activiti yang kitaorg wt sebelum tgk wayang..
nak tau??? tunggu next entri okeih...


komen aku pasal  this story :
cite die memang okieh but mase awal2 tu cam boring sakit...
tapi bile nak-nak klimiks tu die cam enjoy sikit tengok..
kelakar kot cite ni.. nak-nak plak ade BAKI ZAINAL..
Die ni pengacara kt 8tv nite live..die ni gak pandai speak n read cina kot
dasyat mamat nie...
cite ni actually cite dalam cite...
so ade 3 cite seram dalam cite yang di cerite kan oleh 2 orang yang sedang menghantar delevery..
cerite 1- hantu pokok pisang
cerite 2- hantu nombor ekor (kalu xsilap la)
cerite 3- hantu asrama
  cite-cite die memang yang bese-bese kite dengar 



 pape pon out of 5 aku bagi 4 sebab buat aku gelak...
good efford from pelakon-pelakon dan crew2 team filem nie..
wish cite ni pecah panggung la ek...
good luck James Lee


Thursday, February 17, 2011

20 jew??? sikit tu..

duduk-duduk sambil dengar lagu korean dalam mp3 kesayangan ni baru perasan asyik men lagu tu jew...
padahal ade lebih kurang 100++ lagu korean dalam tu
carta terhebat dalam mp3 aku..


1) dream high-taecyeon,wooyoung,suzy,joo,soohyun
2) can you smile-infinite
3) why you being like this-t-ara
4) stay-mblaq
5) before the dawn-infinite
6) i don't know-infinite
7) nothing last forever-girl's day
8) what can i do -seungri
9) thank to-yoseob and junhyung b2st
10) angel-teen top
11) supa luv-teen top
12) hoot-snsd
13) Aing-orange caremal
14) good day-iu
15) mach-rainbow
16) jumping-kara
17) how dare you-sistar
18) shy boy-secret
19) candy-H.O.T
20) lagu2 b2st,2pm,snsd,bigbang,shinee and ect..


layan kan saje...

ape benda SPF tu??

Hai kawan-kawan sekalian...
hari ni bangun tido..on9 kejap.. bukak2 mne yang patut..
bukak2 yang patut???? bukak ape tu..?
haishhhh.. dilarang pikir yang kotor-kotor..
bukak e-mail la.. biase la penganggur terhormat memang selalu check e-mail..
pastu bru leh mandi..
pas mandi tu bukak la almari sang kakak tersayang..
godek-godek la ape yang patut pon.. 
kalu xgodek tu bukan aku la tu..godek tu ape? haaaa sudah da.. xtau ek..
 godek-godek tu bkan sejenis kueh ye kawan-kawan..
godek-godek tu ala-ala selongkar dengan niat.. 
terjumpe la satu product tu..
 terpandang la satu perkataan gedabak punye besar SPF 50++
 da selalu da jumpe perkataan tu tapi xpenah ambik tau pon sebab bukan dapat duit pon..
tapi hari ni perasaan ingin tau tu membuak-buak la..
So ape ag bukak la tenet and cari-cari jumpe.. kate dunia di hujung jari..xpayah pegi library pon..
korang pon patut ambik tau gak sebab ade la bau-bau ikan masing ngan kite sebagai perempuan ni..
xpayah la susah-susah cri sebab die ade jew kat bedak-bedak compact anda ataupon pencuci muke..
baik check sekarang..
sekadar gamba hiasan

lepas da postmoterm baru la dapat input..so ape yang ade kene la share kan..
SPF ni dalam bahasa sebenar nye Sun Protection Factor
SPF ni adalah number yang bagitau kite brape lame kite boleh ade bawah cahaya matahari
contoh- 
kalau anda-anda sekalian pakai barangan kacantikan yang mempunyai SPF 15..
kalu kite ade bawah cahaya matahari dalam mase 10 minit..
So, 10 minit tu darab ngan SPF15 tu (10*15)=150 minit bersamaan 2 jam 30 minit keberkesanan product tu akan protect kulit kite..
sebab tula kalau kite tengok sunblock die nyer SPF tinggi sebab da nme nye pon sunblock
orang xpakai sunblock kalu takat keje dalam office..
kalu yang jarang ade aktiviti tu kene la pilih SPF yang rendah..
kite sebagai kaum hawa ni kena la pandai pilih bukan sekadar tengok kebaikan die tapi kene jugak tengok kandungan bahan die..
SPF ni gak sebenarnye untuk protection dri sinaran UVB sahaja ye.. 

p/s-hati-hati semasa membeli

Tuesday, February 15, 2011

+Dream High+

fuyoooo...
tinggi mane la da berangan nye..
jangan angan-angan mat jenin sudah...
by da way... sekarang nie aku ngah ber'dream high' kat KBS world...
cite ni la yg aku duk tunggu-tunggu..
sebab da heboh dekat allkpop yg cite ni bakal menggegar korea musin 2011 nie...
ape ag mmg xsabor abis la... 
tgk pelakon jew da tau mmg boleh hits cite ni...
jela pelakon-pelakon die kebanyakan idol group kot..
aku dala gile idol group korea ni..
bile da tgk besh gak la.. cite sal dak2 sekolah yang bercita-cita nak jadi penghibur...
sangat2 bercita2 tinggi dak2 dalam cite nie... ade gak selit2 kisah cinta cintun..



pelakon-pelakon die:
kim soo hyun- samdong
suzy(miss A)-hyemi
taecyeon(2pm)-jinguk
eunjung(t-ara)-baekhee
wooyoung(2pm)-jason
iu-pilsuk

setakat ni tgk cite ni memang besh xde lagi tanda2 keboringan 
maybe sebab ade idol2 kot.. nak2 plak favorite aku dalam 2 pm ade..
sape lagi wooyoung la..seronok la tgk 
idol2 yg belakon dalam cite ni pon mantap2 and popular2 plak tu..
sekarang ngah berkerja keras  mendownload cite ni..
tinggal bpe episode je lagi nk abis

p/s= lagu background belog pon pakai ost drama ni... pasni nk tgk "my gf is gumiho"
lame da ade dlm laptop tp xtgk2 pon...jom la same2



Sunday, February 13, 2011

versi "valentine"

salam..
Selamat menyambut Maulidur Rasul...

rasenye2 nye ramai yang menantikan bulan february ni kan selain hari jadi aku...
yela kan bulan february kan ade nye satu tarikh konon nye tuk memperingati kekasih la..
14 february.. ape yang penting nye tarikh tu.. hari yang ke empat belas dlm bulan february jek pon..
tapi rase2 nye ekonomi negare meningkat kot mase tarikh ni..
yela kedai-kedai bunge memang laku la.. kedai-kedai chocolate pon rase nye x menang tangan..
pengusaha2 hotel2 bajet senyum lebar la.. income masok jew..
ape bende yang istemewa nye pon tarikh tu..
aku rase xde yang istimewa pon.. mesti ade yg akan ckp cmni "memang la ko cakap camtu sebab ko xde balak"
ntah pape jek kdg2 ayat2 dorang ni... 
hello.. 
Asalamuaikum..aku kalu ade balak xpayah tunggu 14 February la nk berkasih sayang... 
baik aku smbut mase bufday aku ke..
orang2 yang akan ckp camtu orang yg pikiran die cetek sangat..
14 february ingat plak tiap2 tahun..
12 Rabiul Awal x ingat...
padahal rase2 nye tarikg 12 rabiul awal tu la kite kne ingat..
rmai yang da tau cerite pasal asal usul tarikh yang couple mmg suke sgt ni tapi still lg ade tangkapan dalam opps velentine..
pade sape yang da tau tu meh nak bgtau sekali lagi and pade sape yang xtau tu ambik la tau skrg..
Ade 2 versi velentine ni sebenar nye...memetik kenyataan seorang hamba Allah ini..

Versi pertama ialah dia merupakan orang terpenting Ratu Isabella yang berperanan menumpaskan kerajaan Islam Cordova, Sepanyol. Jasanya itu dianggap oleh Ratu Isabella sebagai amat bermakna sehingga Valentino dianggap kekasih rakyatnya sendiri. Justeru itu 14 Februari ditetapkan sebagai cuti umum di samping hari untuk merayakan kemenangan tersebut setiap tahun sekaligus mengenangnya sebagai mengingati St. Valentino sebagai rakyat Cordova. Sehingga ke hari ini, peristiwa kemenangan St. Valentino tersebut terus diingati dan rakyat Cordova mengingatinya semula dengan melakonkan semula kejayaan tentera Ratu Cordova Isabella itu. 


 Versi kedua pula, St. Valentino sebelum kejayaan itu dikatakan mempunyai dua orang kekasih. Kekasih pertama dikatakan beragama Islam manakala yang kedua beragama Kristian berfahaman Protestan. Oleh kerana berlainan agama, St. Valentino terpaksa melupakan kekasih pertama dan menumpukan perhatian kepada kekasih kedua. Apabila ditanya Ratu Isabella apakah bentuk ganjaran yang boleh dikurniakan berikutan kejayaannya mengalahkan umat Islam, St. Valentino terus menyatakan yang dia ingin berkahwin dengan kekasih keduanya itu. Ini terus menimbulkan kegemparan di kalangan rakyat Cordova sendiri kerana Valentino merupakan paderi Katolik yang tidak boleh berkahwin dengan pengamal Protestan sementelahan lagi paderi sememangnya tidak boleh berkahwin. 



rase2 nye elok xpayah sambut pon tarikh 14 february ni kan... 
so sempena maulidur rasul ni banyak2 kan la berselawat ke atas Nabi junjungan Kite umat Islam Nabi Muhammad S.A.W...

Saturday, February 12, 2011

+Muhammad Rafeqal+

Salam... lame da xupdate belog nie... hee~ 
jeng..jeng..jeng... tajuk kali ni name seorang jejaka la...
hahaha~ adakah jejaka yang bernama di atas ini adalah buah hati aku..
kekasih baru..????
siapa kah gerangan nye empunya nama ni... orang nye sangat encem..
die ni baru lagi muncul dlm hidup aku.
walaupon bru tapi memang aku cukup suke tgk muke die.. 
orang kate da jatuh cinta gitu.. hikhikhiks..
 poyo jew jatuh cinta..
memang xjemu la tgk muke die.. 
pertemuan pertama kita orang ni unik sikit... dekat hospital.. hehehe~
kali pertama tgk die memang da terpikat abis la...
kalau korang tgk pon mesti terpikat..
betul ramai kot yg datang tgk die mase kat hospital..
sore die memang ade ciri-ciri seorang lelaki hee~
sore die nyaring tapi merdu... haishhh camni la kalu orang da gile bayang... kentut pon bau wangi kan..
mesti korang tertanye-tanye kan sape die ni... 
jom2 kite sme2 tgk muke encem die...


ni la die tuan punye name...Muhammad Rafeqal.. encem+comel kan..
geram gile kot tgk die... pipi lembut.. kecik jew...
haishhh.. bile tgk die rase x sabar nak ade anak sendiri..
sudah da... gatai nak beranak da ke aku ni...xmau2

die ni sebenar nye sepupu aku.. baru lahir selasa (080211) aritu..
btw kite same2 lahir bulan february..suke...yeyyyyy...
xpuas ag tgk die..ade lagi gamba... meh2 kite tgk wajah2 comel dan wajah kesayangan hamba...

geram tol....comel..



* Aku nak doa kan semoga die nie jadi kebanggaan dalam keluarga... jadi anak yang soleh bile da besar...jangan nakal2 tau.. cepat2 la membesar dengan sihat..kiss ckit kat pipi rafeqal...muahhhhh...

Sunday, February 6, 2011

aA+bB...

Bile lappy wt hal ni jadual aku pon berubah la.. 
so bile xleh nak bukak lappy aku pon menyibuk kan diri dengan membaca.. 
yela kan novel kan melambak xkan nak wat pameran plak...
so, isi la mase yang sememangnye lapang memanjang ni kan...
 belek punye belek rak novel tu aku ambik satu novel ni.. 
da penah bace pon novel tu tapi tak menghayati la mase tu... 
So, aku ambik keputusan semasak-masaknye tuk ulang balik bace novel tu...rajin bebenor..cube kalu bace buku sekolah camtu..haishhhh alamatnyer berjanggut nak tunggu sampai muke surat 2...


bile egt2 balik mase mule nak beli novel ni rase was2 jew.. nak tengok tande halal xde plak...hee~
sebab die punyer kulit buku cam x menarik aku nak beli..tu la orang kate jangan judge dulu sebelum kenal..
tak kenal maka x cinta kan.. 
luar xmenarik xsemesti dalam die pon same..
pastu bace la sinopsis die...

cinta itu, jatuh dari langit atau jatuh dari hati? ~ Addin
Inilah... sebuah kisah perjalanan; perjalanan bersama masa; perjalanan cerita aA + bB. Semua orang belajar, semua orang membesar; tetapi tidak semua orang menjadi dewasa. Selagi hidup bersama masa, maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia.
Addin mengemukakan teorinya begini:
  1. membesar dan belajar dengan pengetahuan serta pengalaman adalah suatu cabaran
  2. membesar dan belajar tentang hidup serta mengenal diri sendiri adalah suatu hakikat yang tidak dapat dielak
7 tahun kemudian...
Apa yang terjadi apabila doktor dipaksa berkahwin dengan jurutera, yang bukan pilihan hatinya?
Apa yang terjadi kalau sang kepala batu dan sang keras kepala itu harus tinggal sebumbung?

Cerita ‘cinta’ antara Addin dan Benz, tidak semudah A + B = Aman Bahagia. Ini kerana sejarah mereka bermula lebih awal dari itu. Mereka pernah saling membenci, saling mendendam dan saling membisu sejak zaman sekolah...

Siapa aku pada dia? A pal? A room-mate? A brother? Never a husband? ~ Benz


Da beli memang xterkate la sedap die sek bek xmenjilat buku tu..
Aku suke sebab novel die sgt educated nyer novel.. 
memang bahase die sanagt sempoi... ayat2 dalam bi pon banyak
sampai kadang2 pelik aku ni bace novel cinta melayu ke english..
sape-sape yang minat dengan novel cinta memang kne try bace ni... mesti bace kalu x rugi sebab novel
nie memang besh... xcaye tanye aku...

watak dalam novel:
Addin Shah
Benz Alif Sulaiman
Addi Shah


Thursday, February 3, 2011

kawan baru!!!!!!!!!!!


meet my new friends...bukan yg sebelah kiri tu tp sebelah kanan..
Name die Atiqah... aku bru jew kenal ngan die nie.. sebelum ni kenal nme jek sebab Nad slalu gak la cite sal kwn2 die mse sekolah rendah...
Arini (030211) aku..Nad...dan Atiqah keluar jln2 kt bandar TEMERLOH..
mule2 ktorg pegi soru (makan) sebab kuar da tengah hari kan...cian kt Tikah sebab nasi die sampai last sekali... org da kenyang die bru nk makan...
pastu kitorg jln2 la xkn kuar semate2 nk makan jew..kat umah mcm xmkn je kan..
pastu my besh friend Nad belanja mkn kek secret resipe...hehehe~



comel kan??? thanks nad... kitorg pon lepak kat taman smbil makan kek... ade ke patot mse ngah makan kek ktorg ckp pasal buaya... ni bukan spesis buaya darat ni buaya air... dalam banyak2 topik leh plak cite sal buaya...tp seronok..hikhikhik...
pastu kitorg pon menerus kn perjalanan utk hantar Tikah bblik umah... 
mse antar Tikah kebetulan dekat uumah AIN.. so singgah la jenguk Ain... sian die demam rupenyer...pew ag kalu da jumpe member borak xegt nk balik.. syok sgt dok mengenang zaman2 dolu2...



Thanks to Nadzirah and Atiqah for lovely day today...

Tuesday, February 1, 2011

kesah 4 makhluk

hooooooooyaaaa... hehehe~ baru2 (sabtu) nie seorang kawan sejak zaman sekolah menengah hingge arini ajak ki KUANTAN... heee~ so join la... bangun la di awal pagi... ya Allah sejuk nye... da mcm musim sejuk kat korea da rsenyer.. patot la org korea pkai jaket tebal2 egt kn eksen je lebih... Malaysia ni mne de musin sejuk musin hujan adela... tu pon sejuk thap mlas ase nye nak mandi... mule2 smpai KONTAN cri ATM nie... bahaye duit bwk dri umah...hahaha~ yela tu... so pegi la kami 4 (aku..piah..ain..suhana..) org nie cri KHURAFAT.. cri tiket wayang la...  wayang lambat lg so pegi makan KFC la. masuk je wayang aku da xsenang duduk da... spe yg penah tgk wyg cite hantu ngan aku tau la perangai aku.. bkn kt wyang je kt umah tgk cite hantu pon mak bangun terkejut dgr aku jerit... hahaha~ takot tp sape suh tgk... betul la da tgk cite hantu mestila jerit xkn gelak plak.. tp itula yg dorang ni wat mse tgk KHURAFAT... ade ke dorg gelak kt aku.. dala duduk sebelah couple ni.. aku gerenti msti couple tu dok mengate aku pas tgk cite tu.. ade stu part tu aku je jerit... malu nyer!!!!!!!!... adegan gelak2 xabis kt wyg smbung plak dlm kete..mmg syiok dorg ni gelakkn aku...sabor jela...
cite die ok2 jew tp cite hantu melayu yg aku rase leh than tkotnye..
pastu nk pegi byar parking... ade insident lucu mse ni..yela ktorg salah masok tiket parking kt tempat duit..cuak gak sbb kt belakang rmai da do beratur nk byr parking.sweet gilew pengalaman..hehehe~ pastu jln2 pegi MEGA anD TC..parking ssh gilew nk cri ntah bpe kali pusing daaaa..sempat la aku shopping bju.. pastu balik..sepanjang pegi dan balik bnyk la kesah2 lame yg ktorg borak kn.. sje nk mengimbau zaman2 kegemilangan sekolah2 dolu2...
enjoy sgt dpt keluar ngan korang...


 makan time..


 piah

ngaaa...


P/S- thanks korang sebab kite ENJOY sme2
 

SUHAILA SHARUDDIN Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting