link href='
 

Saturday, June 11, 2011

Novel ke Drama

Dah lame tak update...
so hari ni nak update pasal drama-drama yang menjadi sebutan ramai orang..
aku ni peminat no 1 novel2 ni.. so sekarang ni trend drama di adaptasi dari novel2 popular..
aku cam teruja lah nak tengok kan sebab kebanyakan novel2 tu aku dah bace.. drama2 adaptasi ni memang laku lah.. ramai jugak mengikut setia drama-drama tersebut termasuk aku..
jom2 kita tengok drama mane yang di adaptasi dari novel tu...


Drama : Nora Elena
Novel: Kasih Yang Suci
Komen: teruja nak tengok sebab dah bace banyak kali novel die...
mula2 tgk klakar sbb kita dah bace novel die

 Drama: Kau Laksana Bulan
Novel: Kau Laksana Bulan
komen: cerita besh dengan lakonan zulhuzaimy..


Drama: Dari Mata Arisa
Novel: Kau Sayangku
komen: cite mmg gempak dan besh sgt.. mmg sgt teruje cam bace novel jugak

Drama: Trilogi Cinta
Novel: 3 novel Sharifah Abu Salem
komen: cerita ni mmg bnyk penonton die..



Filem: Lagenda Budak Setan
Novel: Lagenda Budak Setan
komen: novel lagi popular dari filem..penulis popular..


Drama: Tangisan Bulan Madu
Novel: Tangisan Bulan Madu
komen: boleh tahan cerita die tp xsempat bace novel


Filem: Ombak Rindu
Novel: Ombak Rindu
komen: novel mmg sgt besh tp filem belum tayang lagi.. so kne tunggu


Sebenarnye fenomena drama adaptasi novel mmg popular 
bukan saje kat negara kita tp kat luar negara pon
percaya tak??? kalu tak percaya jom tgk..
ni mmg faveret movie ni... mmg kalu movie wajib tonton ni..
twilight merase tgk dvd jew.. tp lepas tu New Moon n Eclipes tgk wayang kot..
tak sabar tunggu sequel terakhir Breaking Down..

mane tau lepas bace entri ni ramai yang pegi kedai buku cari novel or bukak Youtube cari cite2 ni
Selamat Menonton dan Membaca ye kawan2.

P/S: all photo is not under my authorized..
Insyaallah next entri pasal  aku,Ain,Nad n Suhana jln Kuantan..

2 comments:

marliyati mohatar on June 22, 2011 at 9:39 PM said...

skang nie pangarah x payah pikir ssh2 nk wat movie..
tiru novel jer..huhu
x saba nk tgk ombak rindu...weee

suhaila..atie ada tag suhaila kt blog atie tau..nnt jgn lupa baca..hehe peace..

Suhaila Sharuddin on June 23, 2011 at 6:01 AM said...

tau xpe... snang je.. peminat pon msti rmai nk tgk... tula mmg xsbr nk tgk ni.. best gak klu bicara hati pon wat novel...

oke atie thanks..

Post a Comment

 

SUHAILA SHARUDDIN Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting